tiistai 26. marraskuuta 2013

Cleaner, cleaner, cleaner. Faster, faster, faster.

Hello!

Päivä on ollut ihana.

Aamutalliin menin tänään klo 7 reikä reikä. Hevosiahan täällä ei paljon viedä ulos, koska suurin osa ulkoilee ainoastaan walkerissa eli kävelykoneessa. Aamulla heitettiin karsinat ja vietiin muutama hevonen ulos fieldseille. Työkaverit ovat tosi mukavia; toinen tytöistä on ruotsalainen ja hän puhuu paljon, mikä on hyvä juttu!

Aamupalan jälkeen ratsastelin kaksi hevosta. I went hacking out eli ratsastin pelloilla käyntiä, ravia ja laukkaa. Ihan hauskaa, toisella hevosella oli gramaanit ja toisella hackamoret, ei siis vieläkään "normisuitsia". :D Nämä pukittelee aika paljon maastossa, saa olla tarkkana. Iiks!

Täällä ratsastaminen on hyvin erilaista kuin kotona. Täällä ei ole niinkään väliä, kulkeeko hevonen peräänannossa. Tärkeintä on, että se vastaa joka ikiseen ratsastajan apuun, on terävä ja nopea. Täällä ei myöskään ole tärkeää, miltä ratsastajan istunta näyttää (huomaa myöskin siitä, ettei maneesissa ole peilejä), kunhan hän on hevosen ympärillä ja kuten Lena sanoo squeeze eli puristaa, jos hevonen ei vastaa. ”If he doesn't react, you squeeze once. If he still doesn't, you maybe squeeze twice. And if not still, you need to PUNCH him.”

Kun James tulee talliin, hän vain hymyilee ja pyytää varustamaan jonkin hevosista ja lämmittämään sen. Hänellä on kyllä tiettyjä omia juttujaan, joita tytöt täällä kutsuvat ”Fisher things”, joista tulee pitää kiinni, mutta hän on oikeasti tosi rento. Mutta kun Mrs. Fisher tulee talliin, voin kertoa että ainakin minuun tulee vauhtia. Hän on kuin onkin hyvin tiukka ja määrätietoinen nainen, mikä on hyvä juttu! Hän saa ihmiset tekemään parhaansa ja yrittämään kovemmin. Hän sanoo myös asioista suoraan. Siivosin tänään ensimmäistä kertaa karsinoita ja illalla hän sanoi minulle, että olin aamulla liian hidas. Hups. :D Huomenna siis pistetään lisää vipinää töppösiin! Kaikki pitää tehdä todella tarkasti mutta myös todella nopeasti. Hevosten kuntoonlaitto on taiteen laji, ja minulle sanottiin, että siihen ei saisi kulua kuin 5 minuuttia. But hell no, that's impossible! Voin kertoa toisen kerran enemmän tästä varustuskeissistä.

Ehdin onneksi ruokatauolla napsia kuvia, ja sää oli onneksi mitä parhain! Saanen esitellä JF Stable:

Tässä on päätalli, jossa kaikki tapahtuu. Kuva ei tee oikeutta, sillä rakennus on oikeasti todella todella kaunis.

Talli toiselta puolelta. Heppojen kurkistusaukot. :3

Tallin seinusta on kaunis.

Jopa lantala on kaunis!

Tässä on the kävelytyskone. Tätä käytetään PALJON.

Tässä on Jamesin pikku menopeli. Hevoskuljetusauto on todennäköisesti maksanut enemmän kuin hevoset yhteensä.

Ylätalli. Vasemmalla on sisäänkäynti maneesiin.

Pikkumaneesi (isompi on kauempana enkä oo vielä käynyt siellä).
Ei peilejä, seinällä ainoastaan järjettömän iso kuva Jamesista ja Queenista wc-radalla.


Naapurin talo. So cool!


Jamesin derby-kenttä! Käsittämättömän iso ja hieno. Ja pysyviä esteitä on paljon.

Derby-kenttä jatkuu...

Heppojen fieldsejä eli tässä tapauksessa tarhoja. On tilaa!

Derby-kentällä on hauta.

Nyt menee off-puolelle, ei-opinnäyte kamaa, mutta pakko kertoa: 
Derby-kentän takana, heti aidan takana sijaitsee Readingin rugby-clubi. Ja oon nähnyt siellä sivusilmällä vilkaistessa liikuskelevan joitakin komeita ja rikkaita urheilijapoikia. Harmi vain, että tila on eristetty piikkipensasaidalla (ehkä tarkoituksella?). Mutta kuvassa alhaalla näyttäisi olevan aidassa reikä. Mahtuisinkohan pujahtamaan siitä...

Mutta palataan asiaan. Derbykentältä voi hypätä ulos ja sisään.

Tällä lailla. Ja takana on iso hiekkakenttä.


Kuolleita elukoita.


Huikeat näkymät. Nämä pellot on hevosten laitumia ja ratsastukseen tarkoitettuja.



Täällä on KESÄ. <3 Puissa lehdet, lämmintä 10 astetta ja aurinko paistaa.

Ratsastusreitti

Ulkoilemassa ovat lasten valkoinen pikkuponi ja oikealla Queen, jonka haluan esitellä paremmin.
Kuningatar on Jamesin tähti. Hän on se hevonen, jolla James vuonna 1995 voitti World Cupin. Rouva on nyt 29-vuotias ja viettää eläkepäiviään täällä, edelleen Jamesin hoivissa.

Hevosten laidunten välissä on käsittämättömän kaunis mäntyistutus.

Samat puut kauempaa.



Näillä fieldseillä olen ratsastanut. Suoraan jatkuu lenkki, joka kiertää laitumet ja jossa voi laukata pitkiä suoria, ihanaa. Täällä käydään ratsastamassa päivittäin.

Tässä voi laukata. Tai ravata. Tai seisoa suu auki niinkun tein tänään.


Söpö vesitorni.



Palataan tallille!

Alla vaahterapuun... <3






5 kommenttia:

  1. hahaah mua varmaa ärsyttäs omaa pärstää katella seinälläXD mut ihanan näköstä siellä, tollanen oikee hipster talli

    VastaaPoista
  2. No mikäs siinä jos oma pärstä miellyttää. ;) Tää on supersöpö, ja old fashioned!

    VastaaPoista
  3. Hei Vilja! Ja iso kiitos blogista! Tekemäsi työ blogin suhteen on arvokasta, jatka vaan samaan malliin. Olemme iloisia täällä koululla että olet ollut aktiivinen työssäoppimispaikan suhteen ja päässyt unelmiesi paikkaan! On mukavaa lukea sattumuksia ja kertomuksia siitä, miten asiat ja tavat toimia siellä eroavat meikäläiseen verrattuna. Linkitän blogisi koulun Facebook-seinälle, ja uskon että saat sitä kautta paljon lukijoita! Kevään yhteishaku lähestyy ja moni nuori pohtii uravalintaa. Monia kiinnostaa varmasti tietää millaista työssäoppiminen ulkomailla voi olla. Se voi lisäksi tuoda mukanaan työtilaisuuksia tulevaisuudessa. Mielenkiintoista!
    Kaikkea hyvää jatkoon ja laitahan mukavia postauksia vastaisuudessakin!
    terveisiä Ylä-Savon ammattiopiston markkinoinnista lähettää Rauni :-)

    VastaaPoista
  4. Hei vaan, Vilja! Minä puolestaan linkitän blogisi Virtuaalikylän sivuillemme. Tämä on hyvä malli työssäoppimisen blogista. Aivan upeita kuvia olet jo tänne laittanut :) Ei kun niitä lisää vaan ja samaten tekstiä. Oli kiinnostavaa tekstiä lukea ja sinulla on taito tuottaa sitä :) Terveiset lumisesta Hingunniemestä, Arja Aalto

    VastaaPoista
  5. Kiitoksia kehuista YSAO ja opet. :) Teen parhaani taman blogin suhteen. Pienta takapakkia on ollut, koska oma koneeni meni rikki mutta onneksi tietokoneita mahtuu maailmaan!

    VastaaPoista