lauantai 14. joulukuuta 2013

Feels like survivor.

Moikkelis moi!

Ja terveisiä tuonpuoleisesta. Tänään on ollut aivan kaamean rankka päivä ja oon ihan naatti. My legs are killing me. Mutta syystä että en oo pitkään aikaan päässyt päivittelemään blogia, nyt vuorossa xtra-pitkä postaus, joka sisältää hurjan määrän selostusta ja kuvia. Täällä onkin taas sattunut ja tapahtunut. :) 



Yllä olevassa kuvassa taidamme olla viime keskiviikossa. Oli erittäin lämpöinen ja kaunis päivä. Olen ratsastellut taas pitkähihaisella, sillä säät on olleet hyvät. Alkuviikosta tosin oli pari kylmää päivää. Ihmiset täällä sanoivat silloin, että tämä on tyypillinen talvisää Englannissa; halki koko päivän oli harmaata ja sumuista, kaikki oli märkää, vaikkei kunnolla satanut, tuuli oli navakka ja oli KYLMÄ. Huh! Onneksi meni ohi nopeasti ja sain heittää taas toppatakin nurkkaan.

Olen ratsastanut nyt entistä enemmän. Muut tallitytöt harvemmin liikuttavat päivässä useampaa hevosta yksin, mutta oon huomannut, että minulle on joka päivä vähintään kaksi ratsastettavaa, plus tietysti lämmittelyt. Ymmärtää ken ymmärtää. Oon pohtinut, onko tää hyvä merkki, vai haluaako James vaan pitää minut poissa tallista. :D Tiedä häntä. Mutta hienoja hevosia. Ennen niin tutut käsitteet kuin "jäykkä" ja "vino" on ihan hepreaa. Nää taipuu, liikkuu ja polkee.

Päiväkävelyllä.

Keskiviikkona hyppäsin jälleen ruunikolla tammalla. Tällä kertaa se oli paljon parempi sekä minun että Lenan mielestä. Laukka, joka on koko estehyppelyn perusta, oli laadukkaampaa kuin viime kerralla ja siksi itse pomputkin sujuivat way much better. Ja kuten toive oli, tällä kertaa pääsin ihan oikeasti hyppäämään. Tein lopuksi metrin rataharjoitusta, mikä oli ehkä helpompaa kuin koskaan. Ja koutsi oli tosi tyytyväinen. :) Toivotaan, että pääsisin alkuviikosta vielä estevalkkaan ennen kotiinlähtöä!

Maastoilemassa treenin jälkeen. Miettikää näitä maisemia.


Yhden maastolenkin varrella on maailman söpöin pikku lampi, jossa uiskentelee välillä sorsia. Tästä lähtevä joki laskeutuu kuulemma Thamesiin.

Tää paikka on varmasti tosi kaunis kesällä. 

Eilen tapahtui jotain ehkä. maailman. hienointa. James kehui miun ratsastusta usempaan otteeseen ja piti miulle vielä extempore-treenin! Pitää siis mainita, että en oo kunnolla ollut vielä hänen opetuksessaan, mutta nyt pääsin. Mitenkähän tämän kertoisin... Oon nyt tämän viikkoa ratsastanut sellaista nuorta ruunaa, joka on little bit lazy, mutta aivan ihana. <3 Sattuu sopimaan minun käteen, ja saan sen toimimaan OK. Oon nyt todellakin oppinut, miltä hevosen tulee täällä tuntua, joten ratsastaminen on paljon helpompaa, kun ei tarvitse koko ajan miettiä, onkohan tämä nyt hyvä vai pitäiskö lyhentää ohjaa tai hidastaa vähän. 

James tosiaan näki eilen, kun ratsastin tuota heppaa. Hän ei sanonut mitään, mutta sillä hetkellä, kun hidastin loppukäyntiin ja taputin heppaa, hän ratsasti luokse ja sanoi että "Looks very fine." Olin ihan pähkinöinä. :) :) James on vähän sellainen, ettei hän sano yleensä juuta eikä jaata. Paitsi jos on ongelmia, niin tietysti hän auttaa, mutta kehuja en oo koskaan kuullu hänen jakelevan, joten fiilis oli aika ihQ.

Tämän jälkeen suunnitelmissa oli lämmittää hänelle 4v-ruuna, aivan superhieno, mutta se kääntyikin yllättäen oppituokioksi! Se nuori on tosi sensuelli ratsastaa, ja se sattui kulkemaan alkuraveissa hyvin, johon pomo ilmeisesti kiinnitti huomiota. Siitä hän lähtikin sitten neuvomaan minua laukan ja siirtymien kanssa ja piti lopuksi oikein kunnon luennon. Sanoi, että minä ratsastan hyvin, mutta reagoin välillä väärällä tavalla. Esimerkiksi jos hevonen sinkoaa johonkin suuntaan, kuten nuorilla on tapana, minä korjaan asian väärällä tavalla ja annan hevosen jatkaa pöllöilyä liian kauan, kun tilanteen olis mahdollisesti voinut estää. Lisäksi nojaan liikaa eteen (eli könötän, fuck) ja teen liikaa. Okei. Nyt päätin lopettaa tekemisen ja keskityn tästä lähin vain ratsastamiseen. Mutta vitsit oli mahtava keissi. <3

Tattadataaa. Sain jopa vihdoin otettua kuvia tallin sisäpuolelta!

Päätallin yläkerta. Eli täällä mm. varustetaan hevoset jne. Oikealla näkyy solarium, jota ei käytetä.  Lattiat. On. Lakaistu.
Sininen laatikko on selkäännousutuoli. Eli me hypätään kyytiin jo tallissa!

Tämä on päätallin alakerta, eli jos katsoo ylempää kuvaa, niin nuo portaat sijoittuvat siinä oikeaan reunaan.
 Tässä näkyy hyvin karsinoiden käännettävät ruokakupit, jotka on kivoja ja käteviä.

Jamesin laattoja. Muutama kappale. Enempää ei mahtunut kuvaan.


Noh. Mitä muuta eilen sitten tapahtuikaan... Minä ja ruotsalainen tyttö pistettiin bilerytkyt niskaan ja lähdettiin tutustumaan Readingin yöelämään! Jippii. Tätä oli odotettu. :D Suunnitelmana oli "Sweden to show Finland how to do England."  Näin jälkeenpäin sanottuna ilta taisi kuitenkin mennä aika skandinavialaisittain, jos tiedätte, mitä tarkoitan.

Otettiin taksi Sonningista Readingiin. Täällä on aika halpaa kulkea taksilla ja se on kiistatta fiksuin kulkuväline.


Yöllinen Reading = tosi kaunis. Täällä on kyllä kaikki kaupungit niin söpöjä. 

Me sujahdettiin sisään pariinkin otteeseen eri night clubeihin. Oli kyllä todella hieno ilta ja paljon uusia ihmisiä ja kokemuksia. Täällä on baari-elämäkin ihan eri kuin Suomessa. Kotona taidettiin olla 4 a.m. eli baardit oli parhaat. ;)

Sarjassamme käsittämättömät kotiintuomiset yöjuoksulta.
 Tänä aamuna Lena kiitti ruususta, ja minä kysyin että "What rose?" Ja kappas, olin näemmä löytänyt sopivan maljakonkin.
Uups! Keskiviikkona kävimme myös Readingissa, mutta silloin menimme ainoastaan shoppailemaan joululahjoja ja sen sellaista. Oli kyllä aivan huippua, rakastan Englantia ja kauppoja. Eksyttiin me kuitenkin yksille viihtyisään, hyvin tyypilliseen englantilaiseen pubiin. ;)

Normaalisti väli Sonning-Reading 7 min. Nyt 20 min. Kuulemma tämäkin hyvin tyypillistä...

Buari. Huomaa hirtetty mies vasurissa.

Elkää peljästykö; se vain roikkuu.

EPÄtyypillistä yöelämää: puolialastomia vihreäksi maalattuja joulupukkeja esittämässä kuorolaulua keskellä katua, syystä X??? Joukossa yksi karhukin.


Lopuksi vielä kuvia perinteisistä englantilaisista leipomuksista, jotka on home made ja maistuivat hyvälle, sen voin kertoa. 

 Vasemmalla on englantilainen aamumuffinssi, don't ask, ei näytä minunkaan mielestä muffinssilta. Ja oikealla on suklaakakku, jonka koristelu on uniikkia.




Lopuksi vielä musaa, jota täällä tulee radiosta koko ajan. Pakko sanoa, mutta englantilaisesta musiikista en tykkää. Kappaleita on tosi vähän ja ne ylikulutetaan soittamalla samoja uudestaan ja uudestaan radiosta. Me no like. 

Bastille - Of The Night


Lady Gaga - Do What You Want


Lily Allen - Somewhere Only We Know


Pitbull feat. Kesha - Timber

Ja sitten vielä tietysti olemassa on vain kaksi joululaulua:
(ja näistä tietysti miljoona remixiä)

All I Want For Christmas Is You

Last Christmas

Tässä oli minun Englanti-soittolista. Näitä me luukutetaan päivästä toiseen tallissa, ja alkaa tulla jo korvista ulos. Mutta se on OK.

On tämä kuukausi vaan ihan liian lyhyt aika! Tuntuu, että vasta tulin. Nämä tykkää minun työstä. Eilen tarjosivat töitä valmistumisen jälkeen. Sanoivat, että jättävät miulle ovet auki, jos haluan tulla takaisin. :) Ei varmaan tarvitse kysyä, aionko tulla. Whoa! 

See ya! 
~Vilja

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti