maanantai 2. joulukuuta 2013

After a storm there will always be a rainbow.

Hellou pitkaaasta aikaa

Firstly: kone. meni. rikki. Eli taalla sattui toissapaivana pieni acsidentti ja laptopin naytto on sirpaleina. Itse kone toimii mutta naytosta nakyy vain puolet. Tajusin koneen rikkoutuneen illalla (ei ollut minun syyni siis) ja silloin ekaa kertaa tuntui silti, etta viekaa miut kotiin. Olin niin yksinainen. En kertonut heti perheelle joten ilta oli todella depressiivinen. Oli todella paha olla, mika ei ole minulle mitenkaan yleinen normiolotila… Sucks.


My poor computer :''(

Aamulla menin hanta koipien valissa ja lappari kainalossa nayttamaan sita heille. Onneksi perhe otti asian hyvin, pahoittelivat tapahtunutta ja saatiin asiat sovittua. Nyt saan lainata heidan konettaan. (taa on macci en osaa kayttaa!!!) Kuten fiksuin varmaan jo huomaa, miulla ei oo enaa aata ja oota pisteilla paan paalla. But this is waaay better than nothing!. Life carries, kuten rakas tatini tapaa sanoa. <3

Rusinakakku. Made by Mr. Fisher. Little burned, maybe?

Tallin puolella on sujunut hyvin!
Viikonloppuna ratsastin yhteensa 8 heppaa! James on opettanut minua ja antanut vinkkeja. Olimme kahdestaan ruotsalaistyton kanssa. Oli todella kiireista, mutta opin paljon. Nyt voin jopa sanoa, etta osaisin huoltaa tallia itsenaisesti, jos tarvitsisi. Opin tekemaan jopa ruuat, mista oon hyvin ylpee! Perjantaina harjoitimme herra Fisherin kanssa kalastusta ja kalastimme kaksi nuorta freessia hevosta laitumelta. Mina sain rautiaan tamman, jolle ei oltu tehty mitaan. Siispa capsonit paahan ja maneesiin juoksutusliinan paahan riepottelemaan. Kumpi riepotteli kumpaa, oli hyvin suhteellista. Sain pennun kuitenkin juoksemaan lopulta ok molempiin suuntiin. Taalla on aika reipas tahti edeta nuorten kanssa, mutta se on OK minulle. Jamesin varsa toimi tietenkin paremmin kuin minun mutta ehka se on ihan ymmarrettavaa… Miulla on siis oma baby!

Oikeaoppisesti siivottu karsina (by me!)
Huom. puruvallit seinän vieressä, ettei hevonen jää jumiin piehtaroidessaan.
Tässä karsinassa asuu muuten tallin tähti. ;)

Hevosia on hypatty viikonlopun ajan tiuhaan tahtiin. Itse en oo paassyt viela pomppimaan, mutta toiveissa ois! Pitais uskaltaa pyytaa niin ois varmasti ok. Voin kertoa, etta naa on tosi taitavia taalla. Huh…

Tussitaululle merkataan joka päivä hevosten liikutukset. :)
Miulla on taalla yksi tamma, jota oon nyt huomaamattani ratsastanut koko viikon. Hieno, hieno elain, mutta tosi vaikea. Tanaan ekaa kertaa se tuntui juuri silta, milta kuuluisikin; kevyt, avuilla ja siina sivussa jopa oikein pain! Ratsastin pomon kanssa samaan aikaan ja yleensa han neuvoo, mutta tanaan en saanut yhden yhta kommenttia tahdista tai ohjilla makaamisesta. Jippiiiiii! Ihana hevonen.

Lauantaina kavaistiin lasten joulujuhlissa. SIella oli hirvean paljon kirkuvia pentuja, mutta myyjaiset oli huiput! Ostin elaman ekat cupcakesit. Nelja kappaletta maksoi 1 punnan eli ei kovin kallista. :)

Koulun lähellä on iso urheilukenttä

Englantilainen ulkoilma-kuntosali.
Hulluja nuo brittiläiset....

Seuraavaksi havainnollisen havainnollistavia kuvia hevosten ruokinnasta:

Hevosten rehuvalikoimaan kuuluu kolme erilaista rehua. Suurin osa hevosista syö Horse & Pony Cubes, joita kutsutaan nimellä "Normal nuts". Pari ei-niin-reipasta hevosta syö Slow Release Nutseja. Kauraa siis ei käytetä ollenkaan. 




Lisäksi kaikki hevoset syövät kuivan ruohon näköistä rehua nimeltä "Chafs". Pussi näyttää tältä. Never seen or used before. Tämä on jonkilaista lisärehua hevosille. Kuka tietää paremmin, voi informoida myös minua. :) Tätä syötetään kourallisen verran aamu- ja iltaruokaan.

Vasemmanpuoleisessa kuvassa näkyy normaaleja nutseja ja oikealla on chafseja ja suolaa, jota hevoset saavat joka ilta. Edellämainittujen rehujen lisäksi hevoset syövät öljyä kolme kertaa viikossa. Jos minulta olisi ennen tänne lähtöä kysytty, millaista ruokaa hevoset saavat, olisin vastannut, että todennäköisesti hyvin paljon kaikkea mahdollista erikoisrehua ja ruokintahuone täynnä purkkeja ja purnukoita. Tää ruokintakeissi oli todennäköisesti suurin ylläri. How simply! Ja nää hevoset hyppää 140-ratoja. Tässä asiassa oon niin samaa mieltä. Ei se määrä, vaan se laatu. ;)


Guess what?? Huomenna miulla on day-off ja suntaan Lontooseen!! Toiveissa ois loytaa (huom: ei tuu onnistumaan) Madame Tussand'sin Kabinetti, ja tavata vihdoin ja viimein Johnny Depp. <3 The Moment I've Been Waiting Hole My Life. ;)

So Cheers by London Baby! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti